miércoles, 27 de octubre de 2021

Man in the Mirror - de l'àlbum "Bad" (Michael Jackson)

 Bad és un àlbum de Michael Jackson, publicat el 1987, amb més de 30 milions de còpies venudes i cinc números 1 a les llistes dels EUA (Billboard Hot 100).[1] Va ser la seva reaparició al mercat, amb un àlbum, cinc anys després de llançar Thriller i després de múltiples ajornaments i rumors.

A començament d'agost de 1987, les emissores de ràdio d'Europa i els Estats Units van començar a radiar «I Just Can't Stop Loving You», una balada a duo amb Siedah Garrett. S'anunciava com «el nou de Michael Jackson». La cançó va tenir una bona acollida, si bé es comentava que la veu de Jackson sonava nerviosa i menys relaxada que la de Garrett, se suposa que per l'estrès que suposava intentar superar els seus èxits anteriors.

Tant en els seus plantejaments lírics com musicals, l'avançament de l'àlbum Bad, va aconseguir crear la màxima expectativa entre els fans de Jackson, ja que al setembre d'aquell mateix any s'anunciava la posada a la venda de l'àlbum, alhora que Jackson partia de gira amb rumb a ÀsiaBad es va publicar l'agost de 1987 i va haver de sofrir les inevitables i molestes comparacions de l'àlbum anterior, Thriller.

Bad és un disc experimental, una mica hiper-produït, recarregat d'instruments i efectes, en el qual Jackson i Quincy Jones, novament al capdavant de la producció artística, intenten buscar nous sons, com el dance de l'època, el R&B (soul i funk) i el hard rockBad va ser l'excusa per a una gira mundial que va mantenir ocupat a Jackson des d'agost de 1987 fins a principi de 1989.


INSTRUMENTS:
Veu, veus, teclas, bateria electrónica, percussions electròniques, baix sintetizat, guitarres.
ESTIL:
Pop

No hay comentarios:

Publicar un comentario